Over mij

Ik ben Anja van den Dam en ik begeleid sinds 2005 mensen met hun levens-, loopbaan- en outplacement vragen met veel inzet en plezier. Daarvoor was ik bijna 20 jaar journalist en verslaggever en werkte ik vooral voor de radio. Rond mijn veertigste gooide ik het roer om, doordat ik mijn drang om vanuit meer diepgang te leven en te werken niet meer kon (en wilde) onderdrukken. Ik werkte twee jaar als vrijwilliger in een hospice en volgde de 6-jarige coach- en begeleideropleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe. Later deed ik bij Hilde Backus De Wandelcoach Opleiding (CRKBO geregistreerd, NRTO-keurmerk).

In mij verenig ik het doelgerichte, onderzoekende, kritische, vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde en rustende van een senior coach. Het is mijn missie dat je concrete (loopbaan)stappen gaat zetten, waar je gelukkig van wordt. Ik start dan ook altijd bij jou, bij wie je bent, wat bij je past en wat je in huis hebt, zodat je in contact met jezelf je talenten optimaal kunnen inzetten in je huidige of volgende baan (of eigen bedrijf). En dat is maatwerk, want zoals ieder mens ben je uniek. 

6 jaar geleden heb ik de historische binnenstad van Utrecht ingeruild voor een huis met de Veluwezoom direct voor de deur. Ik ben iedere dag in het bos en laaf me aan de natuur. Blijf me verbazen over de schoonheid en harmonie enerzijds en de strijd en concurrentie – van de bomen om het zonlicht bijvoorbeeld – anderzijds. Ik realiseer me steeds meer hoezeer ik onderdeel ben van de natuur en dat stemt me vredig en bescheiden. Die liefde voor de (onze) natuur deel ik graag met anderen.

Om mijn kwaliteit te borgen ben ik registercoach bij NOLOC (beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals) en om continuïteit te kunnen bieden ben ik als coach aangesloten bij 3 landelijk opererende bureaus: Loopbaanpoort en Het Wandel Coach Bureau en Wandelcoaches.nl