Outplacement

Je vertrekt bij je vertrouwde werkgever en deze biedt je een outplacementtraject aan om je op weg te helpen naar ander werk. Ik bied je een beproefd programma van 3 modules en een grote kans (93%) dat je binnen de tijdsduur van het traject je nieuwe bestemming bereikt. Sinds 2005 heb ik vele mensen in outplacementtrajecten naar ander werk begeleid. 

In module 1 staan we om te beginnen stil bij hoe het met je is. Want je vertrek kan pijnlijk voor je zijn, misschien ervaar je wrok of is je zelfvertrouwen aangetast en dan is het prettig als er een luisterend oor voor je is. Ondertussen inventariseren we je loopbaanwensen, unieke kwaliteiten en kennisdomein. Je zult merken dat je je steeds beter, krachtiger en zelfbewuster gaat voelen als je je focus richt op de toekomst die voor je ligt. Je krijgt antwoord op de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

In module 2 onderzoek je met frisse energie: wat is mijn arbeidsmarkt. Je kijkt waar kansen liggen, spreekt met mensen die interessant werk hebben en struint gericht internet af naar mogelijke banen en organisaties. Ook breng je je netwerk in kaart. Ik coach je door deze stappen, die aanvankelijk moed van je vragen en daarna steeds leuker worden.

In module 3 help ik je om je nieuwe bestemming te bereiken. Je schrijft voor iedere sollicitatie een op maat gesneden brief en een helder CV en ik geef je tips en feedback voor het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Je presenteert je op LinkedIn en zet eventueel overige sociale media in die bij je passen. Mijn journalistieke achtergrond komt goed van pas, zodat je brieven en presentatie onweerstaanbaar zullen zijn. Na het volgen van deze module heb je je nieuwe baan gevonden, een start gemaakt met je eigen bedrijf, je ingeschreven voor een opleiding of, op z'n minst, weet je precies hoe je zelfstandig succesvol kunt solliciteren.   

Outplacement is een intensief traject met in de eerste modules wekelijkse sessies en stevige opdrachten, die tijd en aandacht van je vragen. Ik zet me voor 100% in. Als jij dat ook doet haal je zeker je doel!

"Wij hebben Anja van den Dam leren kennen tijdens een outplacementtraject voor één van onze medewerkers. Op een zeer professionele en tegelijkertijd ontwapende wijze heeft zij ervoor gezorgd dat het traject binnen enkele maanden succesvol kon worden afgerond. Chapeau!" Petro, HR-manager

"Het traject met Anja heb ik als heel prettig en productief ervaren. Na een onzekere periode is het gelukt mijn kwaliteiten naar voren te halen en heb ik binnen de gestelde termijn een passende baan gevonden." Karin, Store Manager detailhandel

"Na 22 jaar verloor ik mijn baan en ik had geen ervaring met een CV schrijven of een motivatiebrief en daar heeft Anja met uitstekend mee geholpen. Het was zelfs zo dat ik op brieven die ik eerst maakte altijd een afwijzing kreeg en ik elke keer gebeld of gemaild werd nadat Anja en ik het opnieuw vorm gegeven hadden. Ze heeft me ook op het juiste spoor gezet in de manier van het oppakken van mijn netwerk. Het resultaat was dat ik maar kort werkloos was en binnen 3 maanden weer een andere baan aangenomen heb." Wilfried, Sales Business Manager