Outplacement

Je vertrekt bij je vertrouwde werkgever en deze biedt je een outplacementtraject aan om je op weg te helpen naar ander werk. Ik bied je een beproefd programma van 3 modules en een grote kans (meer dan 80%) dat je binnen de tijdsduur van het traject je nieuwe bestemming bereikt. 

In module 1 staan we om te beginnen stil bij hoe het met je is. Want je vertrek kan pijnlijk voor je zijn, misschien ervaar je wrok of is je zelfvertrouwen aangetast en dan is het prettig als er een luisterend oor voor je is. Ondertussen inventariseren we je loopbaanwensen, unieke kwaliteiten en kennisdomein. Je zult merken dat je je steeds beter, krachtiger en zelfbewuster gaat voelen en je verlegt je focus van je (pijnlijke) recente geschiedenis naar de toekomst die voor je ligt.

In module 2 onderzoek je met frisse energie de arbeidsmarkt. Je kijkt waar kansen liggen, spreekt met mensen die interessant werk hebben en struint gericht internet af naar mogelijke banen en organisaties. Ook breng je je netwerk in kaart.

In module 3 help ik je om je nieuwe bestemming te bereiken. Je schrijft voor iedere sollicitatie een op maat gesneden brief en een helder CV en ik geef je tips en feedback voor het voeren van sollicitatie- en netwerkgesprekken. Je presenteert je op LinkedIn en zet eventueel overige sociale media in die bij je passen.    

Een outplacementtraject is een intensief traject met in de eerste modules wekelijkse sessies en stevige opdrachten, die tijd en aandacht van je vragen. Ik zet me voor 100% in. Als jij dat ook doet haal je vast je doel!

“Wat de meeste impact op me heeft gehad is de persoonlijke aandacht en het op maat gemaakte plan. Ik was erg wantrouwend door het conflict met mijn werkgever en Anja wist mij in het eerste gesprek het vertrouwen te geven dat zij onafhankelijk is in dit proces en de belangen van allebei de partijen zou behartigen." Ellen, Officemanager

"Wij hebben Anja van den Dam leren kennen tijdens een outplacementtraject voor één van onze medewerkers. Op een zeer professionele en tegelijkertijd ontwapende wijze heeft zij ervoor gezorgd dat het traject binnen enkele maanden succesvol kon worden afgerond. Chapeau!" Petro, HR-manager