Inspiratiebronnen

Ik voel me rijk met een bloeiende praktijk waarin ik een paar honderd mensen heb mogen ontmoeten op een belangrijk kruispunt in hun leven. Mijn bijdrage was niet mogelijk geweest zonder de gidsen op mijn pad en de opleidingen en trainingen die mij hebben geleerd om het leven vanuit nieuwsgierigheid en vertrouwen tegemoet te treden en die mij praktische methodieken aanreikten.

School voor Zijnsoriëntatie - Hans Knibbe. De meest fundamentele inspiratiebron in mijn leven en in mijn werk. Deze post-HBO opleiding leidt op tot begeleider/therapeut en coach en is voor de studenten een 'school voor levenskunst'. Zijnsoriëntatie brengt het beste van twee werelden bij elkaar: de spirituele wijsheid en rust van het oosterse boeddhisme en de kennis van de menselijke psyche van de westerse psychologie. De zijnsgeoriënteerde visie gaat er van uit dat er een alles omvattende, non-duale dimensie is, die onze psyche overstijgt en includeert. Het woord 'zijnsoriëntatie' drukt een werk- en levenswijze uit, waarin een rustige, ruime en diepgaande aandachtigheid samengaat met het activeren van je diepste persoonlijke drijfveren. Aan de School voor Zijnsoriëntatie heb ik geassisteerd bij een jaartraining.

Centrum voor Tantra - Kyo Verberk en Gem Buur. Een spiritueel pad waarin je wordt uitgenodigd om het leven volledig te beleven. Tantra werkt met de ontwikkeling van bewustzijn, en ook met de kracht van onze vitale levensenergie. Hier heb ik geassisteerd bij een introductiegroep.

Irène Bakker - zenleraar / Zenspirit. Een compassievolle wijze vrouw, bij wie ik retraites heb gedaan en door wie ik getraind ben in het werken met Big Mind Big Heart. Deze methodiek stelt ons in staat een verschuiving te maken van het kijken vanuit ons ik/ego (een egocentrisch perspectief) naar het perspectief dat grenzeloos is, alles omvat, ook ons ego. Het combineert technieken uit de Voice Dialogue met inzichten uit het boeddhisme. 

Roos Renckens - sjamane. Een heldere wijze vrouw, die thuis is in de ruimere dimensies van ons bestaan en anderen daarin weet te introduceren op een directe, belevingsmatige manier.   

Hilde Backus - Het Coach Bureau. Tijdens een training van een half jaar tot gecertificeerd wandelcoach leerde ik beproefde methodieken die ik toepas bij coaching buiten in de natuur.

Weustink&Partners - Ellen Weustink. Voor bedrijven, die liever opdrachten uitbesteden aan een landelijk opererend re-integratiebureau met meerdere coaches, voer ik als consulent trajecten uit. Trajecten voor re-integratie spoor 2 bied ik niet vanuit JA Consult aan, maar enkel vanuit Weustink&Partners, vanwege de specifieke expertise die ik hier deel met mijn collega's en de hoogstaande kwaliteit die ik kan garanderen. 

Happel Company - Stijn Happel. Een landelijk opererend bureau, gespecialiseerd in outplacement en loopbaantrajecten, dat een stabiele, hoogstaande kwaliteit levert. Ook hieraan ben ik verbonden als consulent.